Папа Римський: 2021-ий має стати роком братерської солідарності

Папа Римський: 2021-ий має стати роком братерської солідарності

Укрінформ
Пандемія минулого року показала людям, як важливо поділяти турботи інших, тож 2021-ий має стати роком братерської солідарності.

На цьому наголосив Папа Римський Франциск у першому прилюдному проказуванні молитви «Ангел Господній» 1 січня, повідомляє Укрінформ із посиланням на Радіо Ватикану.

Понтифік зауважив, що саме «культурі піклування» як дорозі, що веде до миру, присвячений цьогорічний Всесвітній день миру, який Церква відзначає у перший день календарного року.

«Болючі події, якими був позначений шлях людства минулого року, особливо пандемія, вчать нас, наскільки необхідним є цікавитися проблемами інших та поділяти їхні турботи», – наголосив Папа.

За його словами, саме такий підхід веде до миру, бо «сприяє побудові суспільства, що ґрунтується на взаєминах братерства».

Читайте також: Папа Римський згадав про Україну під час різдвяного послання

Франциск підкреслив, що мир «не є лише відсутністю війни», але «життям, наповненим сенсом», яке спрямоване «на особисте сповнення у взаємообміні з іншими».

«Моїм побажанням є, аби панував мир у серцях людей і в родинах; на робочих місцях і місцях відпочинку; у спільнотах та народах», – сказав понтифік.

Він побажав усім «щасливого та спокійного 2021 року».

«Нехай кожен постарається, аби це був рік братерської солідарності та миру для всіх, рік, наповнений довірливим очікуванням і надій», – сказав Папа Римський.

Читайте також: Британська королева звернулася до нації: Цього Різдва багатьом потрібні лише обійми

Як зазначається, Папа Франциск приготував проповідь на Святу месу, яку мав відслужити 1 січня 2021 р. на катедральному престолі базиліки Святого Петра. Однак через невралгію сідничного нерва він не зміг очолити це богослужіння, доручивши звершити його державному секретареві Святого Престолу кардиналові П’єтро Пароліну, який і зачитав проповідь понтифіка.

Всесвітній день миру, або «День всесвітніх молитов про мир» — міжнародне свято, під час якого віряни звертаються до Бога з молитвами послати мир на Землю і припинити всі кровопролитні війни. Відзначається щороку 1 січня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-