У Штатах оновили правила COVID-вакцинації людей з деякими хворобами

У Штатах оновили правила COVID-вакцинації людей з деякими хворобами

Укрінформ
Центри контролю та профілактики захворювань США (CDC) опублікували нові правила вакцинації від COVID-19 людей із певними захворюваннями.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Голос Америки.

У документі вказується, що люди із деякими захворюваннями перебувають у групі підвищеного ризику, тож щеплення їм може бути зроблене у разі, «якщо в них немає серйозних алергійних реакцій на жоден із складників вакцини».

У переліку CDC згадуються, зокрема, люди з ВІЛ, з автоімунними захворюваннями, ті, хто мав синдром Гієна-Барре та параліч Белла. У CDC наголошують: поки що немає даних, наскільки вакцина є безпечною саме для таких осіб.

Читайте також: У Штатах розслідують факти незаконного поширення вакцини від COVID-19

«Разом із цим науковці наголошують на тому, що навіть після щеплення важливо дотримуватись загальних рекомендацій лікарів - носити маску, зберігати соціальну дистанцію та уникати скупчень людей», - йдеться у повідомленні.

Вакцини виробництва Pfizer/BioNtech і Moderna вже отримали близько 2 мільйонів жителів США - насамперед медики, а також люди літнього віку, які перебувають у будинках догляду.

Раніше у країні зареєстрували шість випадків алергійної реакції серед осіб, які отримали щеплення COVID-вакциною Pfizer, нагадує Голос Америки.

Читайте також: Посол США відмовився робити щеплення російською вакциною від коронавірусу

Як повідомлялося, голова Центру інфекційних та алергійних захворювань США доктор Ентоні Фаучі заявив, що найгірший етап пандемії ще попереду.

На думку Фаучі, новий сплеск поширення вірусу в США може бути пов’язаний із періодом зимових свят, який багато американців проводять у колі друзів та родини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-