Трамп видав указ про помилування Манафорта

Трамп видав указ про помилування Манафорта

Укрінформ
Президент США указом помилував своїх колишніх радників Пола Манафорта і Роджера Стоуна - ключових фігурантів у «російському» розслідуванні спецпрокурора Роберта Мюллера.

Про це йдеться в офіційній заяві Білого дому, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Сьогодні президент Дональд Трамп помилував 26 осіб та частково або повністю полегшив вироки ще трьом особам», - зазначається в заяві.

У цьому списку - колишній керівник президентської кампанії Дональда Трампа у 2016 році Пол Манафорт, а також давній радник президента США, політконсультант і лобіст Роджер Стоун.

Читайте також: Трамп помилував 15 засуджених - у тому числі у «російській» справі

У переліку помилуваних фігурує також Чарльз Кушнер - батько радника президента США Джареда Кушнера, одруженого з Іванкою Трамп.

Нагадаємо, Пол Манафорт був засуджений у березні 2019 року на 90 місяців у двох окремих справах, пов’язаних із податковими та банківськими шахрайствами. Порушення були виявлені під час «російського» розслідування спецпрокурора США Роберта Мюллера. Свою роль у процесі зіграла серед іншого так звана «амбарна книга» Януковича, де вказувалося, що Манафорт отримав великі суми, які було приховано від податків.

Читайте також: У США викрили корупційну схему помилування від президента за гроші

Роджер Стоун був засуджений окружним судом Вашингтона в лютому 2020 року до трьох років і чотирьох місяців ув'язнення за надання неправдивих свідчень у Конгресі США, а також за спробу вплинути на свідка. Трамп замінив вирок Стоуну в липні 2020 року, врятувавши його від в’язниці. Стоун вважався напряму причетним до передачі викраденого компромату на Гілларі Клінтон сайтові Wikileaks, що суттєво вплинуло на результати попередніх виборів президента США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-