Парламент Ізраїлю розпустили: коаліція не змогла домовитися про бюджет

Парламент Ізраїлю розпустили: коаліція не змогла домовитися про бюджет

Укрінформ
Урядова коаліція в Ізраїлі не змогла досягти згоди щодо держбюджету на 2021 рік, що автоматично призвело до розпуску парламенту.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє DW.

Коаліції, очолюваній прем'єром Біньяміном Нетаньягу і міністром оборони Бенні Ганцем, не вдалося домовитися щодо питання про держбюджет на наступний рік. Останній термін його затвердження сплив, тож Кнесет - парламент Ізраїлю - був автоматично розпущений.

«Коаліційна угода припускала ухвалення бюджету на 2020-й і 2021 рік. Однак Нетаньягу відмовився затверджувати бюджет на наступний рік, пославшись на надзвичайні обставини у зв'язку з пандемією коронавірусу», - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, щоб запобігти економічній кризі наступного року, уряд Ізраїлю у вівторок затвердив фінансовий план як альтернативу регулярному бюджету.

Попередня дата нових виборів - 23 березня, додає DW.

Читайте також: В Ізраїлі протестувальники вимагали відставки Нетаньягу під його резиденцією

Як повідомлялося, політична криза в Ізраїлі триває з 2019 року. За два роки в країні вже тричі проходили вибори, за результатами яких праві та ліві сили отримували в парламенті приблизно однакову кількість мандатів, що заважало сформувати кабінет.

Лише з третьої спроби після виборів у березні цього року політики змогли домовитися про створення уряду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-