Зріс рух на кордоні з Польщею: українці на свята їдуть додому

Зріс рух на кордоні з Польщею: українці на свята їдуть додому

Укрінформ
Упродовж останніх кількох днів на польсько-українському кордоні спостерігається зростання руху подорожувальників у напрямку України.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомила речниця Бещадського відділу Прикордонної служби Польщі Елжбета Пікор.

“Упродовж останніх днів ми фіксуємо зростання руху подорожуючих у напрямку України. Громадяни України повертаються додому на свята”,- зазначила Пікор.

За її словами, на чинних пунктах пропуску в зоні відповідальності Бещадського відділу Прикордонної служби РП відкрито усі смуги руху в напрямку України.

Читайте також: Польща вводить тритижневий карантин: у новорічну ніч заборонять виходити з дому

Як повідомила Пікор, ще декілька днів тому упродовж доби на всіх пунктах пропуску з Україною кордон перетинали, загалом, в середньому, 9-10 тисяч людей. Нині ця кількість зросла до 12-12,5 тис. і, очевидно, далі зростатиме.

На сьогодні в зоні відповідальності Бещадського відділу Прикордонної служби Польщі кордон можна перетнути у ПП “Шегині-Медика”, “Краківець-Корчова”, “Грушів-Будомєж”. Водночас, не можна перетнути кордон на ПП “Смільниця-Кросценько”, який не функціонує з березня, коли було закрито кордон у зв'язку з пандемією коронавірусу. Спільний кордон не можна перетнути також потягом.

Читайте також: МОЗ розширило перелік країн «червоної зони» до 47

Згідно з даними Головного статистичного управління Польщі, на кінець 2019 року в Польщі перебували понад 1,3 млн українців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-