Мінська міліція заявила про затримання близько 100 «найактивніших осіб»

Мінська міліція заявила про затримання близько 100 «найактивніших осіб»

Укрінформ
У Мінську на масових акціях протесту в неділю затримано близько ста осіб.

 Як передає Укрінформ, про це повідомляє Інстаграм ГУВС Мінміськвиконкому.

«... Найбільш активні особи були затримані (близько 100 громадян, стосовно яких проводиться перевірка в рамках чинного законодавства)», - йдеться в повідомленні.

У ГУВС заявили, що співробітники органів внутрішніх справ продовжують «роботу по встановленню громадян, які раніше брали участь і не були затримані в момент проведення акцій».

Крім того, сказано, що міліція працює над залученням водіїв за порушення ПДР в місцях протестної активності, «які безпричинно подавали звукові сигнали, тим самим порушуючи правила, а в ряді випадків, створюючи аварійну обстановку іншим учасникам дорожнього руху».

Читайте також: На акціях протесту в Білорусі проходять затримання з побиттям

Правозахисники ПЦ "Вясна" до цього часу встановили імена 94 затриманих на акціях, які пройшли не тільки в Мінську, але і в Гродно, Бресті, Вітебську, Солігорську, Новополоцьку, Борисові, Боровлянах, Сміловичах, Радошковичі.

Портал Tut.by повідомляє, що іноді силовики хапають і відвозять випадкових людей, які йдуть поодинці або парами. Затримання часто супроводжуються побиттям.

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні в Білорусі при протидії влади проходить чергова акція протесту під назвою "Марш народного трибуналу".

У Білорусі з серпня тривають масові протести проти фальсифікації результатів президентських виборів. Режим Олександра Лукашенка, який оголосив себе переможцем виборів, але не визнаний більшістю європейських країн, проводить жорстокі репресії щодо учасників акцій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-