У Білорусі оштрафували журналіста onliner.by за участь у протесті

У Білорусі оштрафували журналіста onliner.by за участь у протесті

Укрінформ
Суд Московського району Мінська оштрафував випускового редактора порталу onliner.by Миколу Градюшка за участь в «несанкціонованій вуличній ході»

 Як передає Укрінформ, про це повідомляє Naviny.by.

За даними Білоруської асоціації журналістів, Градюшка затримали в неділю, 13 грудня, недалеко від будинку, його відвезли до Московського РУВС Мінська, а потім в СІЗО на Окрестіна. Судили журналіста по скайпу.

На судове засідання, яке розпочалося ще 15 грудня, прийшли його дружина з маленькими дітьми і брат. Адвокатом виступив Сергій Зікрацький.

За версією міліції, Градюшко нібито взяв участь у несанкціонованій вуличній ході вулицею Чечота. Редактор оnliner.by вину не визнав і пояснив, що ходив до магазину.

Читайте також: Відомому білоруському опозиціонерові висунули нове обвинувачення

Проте суд визнав його винним за ч. 1 ст. 23.34 КпАП і призначив йому штраф у розмірі 30 базових величин, що дорівнює 810 білоруським рублям (майже 9 тисяч гривень).

Як повідомляв Укрінформ, у Білорусі тривають масові протести проти фальсифікації результатів президентських виборів 9 серпня, на яких переможцем був проголошений Олександр Лукашенко. Влада країни продовжує застосовувати репресії проти учасників мирних протестів.

Фото people.onliner.by

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-