Колегія вибірників формально підтвердила обрання Джо Байдена президентом США

Колегія вибірників формально підтвердила обрання Джо Байдена президентом США

Оновлено
Укрінформ
Кандидат від демократів Джо Байден отримав необхідну кількість голосів вибірників для того, щоби його перемога на виборах президента США була формально затверджена системою електорального коледжу.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу в США.

Джо Байден у понеділок отримав значно більше 270-ти вибірників, необхідних для перемоги, після того, як стали відомі результати голосувань у Каліфорнії. Там перемогу демократа підтвердили всі 55 членів Електорального коледжу в штаті.

Отже, в загальному рахунку, за Джо Байдена та Камалу Гарріс проголосували 306 вибірників, за Дональда Трампа й Майка Пенса – 232.

Читайте також: Трамп вкотре заявив, що не визнає поразку на виборах в США

Нагадаємо: в Сполучених Штатах на виборах президента й віцепрезидента країни діє система Електорального коледжу. Її сутність полягає в тому, що після загальних голосувань (які відбулися 3 листопада) лідерів держави обирають так звані вибірники – делегати від кожного штату.

Їхня кількість дорівнює 538-ми – за чисельністю членів Конгресу США. Найменші за кількістю населення штати, такі як Вермонт і Вайомінг, мають по три вибірника, у той час, як Техас – 38, а Каліфорнія – 55.

Читайте також: Байден обіцяє 100 мільйонів COVID-щеплень за сто днів свого президентства

Вибірники обираються однією чи іншою партією в штаті з-поміж авторитетних громадян після процедури сертифікації голосувань, коли офіційно затверджується ім’я переможця в тому чи іншому американському штаті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-