У Чехії завтра розпочинають масове тестування, а з п'ятниці посилять карантин

У Чехії завтра розпочинають масове тестування, а з п'ятниці посилять карантин

Укрінформ
Чехія у зв'язку з погіршенням епідеміологічної ситуації повертає з 18 грудня більшість карантинних обмежень, скасованих лише 2 тижні тому.

Таке рішення прийняв уряд країни у понеділок, повідомляє кореспондент Укрінформу.

За словами міністра охорони здоров’я Яна Блатни, у Чехії знову запроваджується комендантська година з 23.00 до 05.00, буде заборонено продаж і вживання алкоголю просто неба, закриються готелі та фітнес-центри (музеї та театри так і не відкривали).

Читайте також: Боротьба з пандемією: Чехія надасть Україні гумдопомогу на €200 тисяч

Водночас магазини та служби зможуть працювати — з дотриманням гігієнічних умов. У костелах зможе перебувати не більше 20% від можливої кількості вірян.

Буде заборонено збиратися групами понад шість осіб.

У школах останнім навчальним днем перед різдвяними канікулами буде 18 грудня, а не 22-ге, як зазвичай.

Гірськолижні курорти працюватимуть за «австрійською моделлю» - кататися можна, але підіймачі, готелі та ресторани у горах не працюватимуть.

Відвідувати будинки пристарілих дозволять лише за наявності негативного тесту на коронавірус.

Читайте також: У Чехії влада скоротила час роботи ресторанів до восьмої вечора

Тим часом масове безкоштовне тестування на антигени до коронавірусу розпочнеться у Чехії 16 грудня, на 2 дні раніше від запланованого. Наразі зареєструвались для добровільного тестування понад 18 тис. людей. Загалом, згідно з опитуванням, близько 40 відсотків чехів зацікавлені в тому, щоб здати тест до Різдва.

Прем’єр-міністр ЧР Андрей Бабіш вибачився перед співвітчизниками за рішення посилити обмеження. «Це було важке рішення. Нам дуже шкода… Але наш пріоритет – зберегти життя людей», - підкреслив глава уряду.

Він також поінформував, що уряд затвердив компенсації бізнесу, який постраждав унаслідок запровадження обмежень.

Читайте також: Чехія планує до Різдва протестувати на COVID-19 якомога більше людей

У неділю, 13 грудня, в Чехії зафіксовано 1 999 нових випадків зараження коронавірусом, що на 887 більше, ніж тижнем раніше. Загалом від початку пандемії в країні виявлено 581 079 інфікованих, померло 9 609 людей, одужало 505 922 осіб. Наразі в чеських лікарнях перебуває 4 203 людини, з яких 556 у тяжкому стані.

За даними Worldometer, у світі зафіксовано 72 928 659 випадків коронавірусу, зокрема 1 623 998 летальних, одужали 51 125 997 осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-