Азербайджан і Вірменія почали обмін полоненими

Азербайджан і Вірменія почали обмін полоненими

Укрінформ
З 14 грудня між Азербайджаном і Вірменією почався обмін полоненими і заручниками після бойових дій у Нагірному Карабасі.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Haqqin.az.

За даними Державної комісії Азербайджану у справах військовополонених, заручників і зниклих безвісти громадян, за підсумками переговорів, проведених за участю міжнародних організацій і командування миротворчих сил Росії, досягнуто домовленості з вірменською стороною про обмін полоненими і заручниками за принципом «всіх на всіх».

З 14 грудня нинішнього року почався обмін полоненими і заручниками.

Читайте також: Азербайджан заявляє про контртерористичну операцію у Нагірному Карабаху

Агентство міжнародної інформації Новини-Вірменія зазначає, що в ході переговорів також було запропоновано створити механізм, за яким у разі виявлення нових полонених кожна зі сторін зобов'язується повернути їх без попередніх умов.

Як передавав Укрінформ, Азербайджан і Вірменія 12 грудня звинуватили один одного в порушенні режиму припинення вогню. У ніч на 10 листопада прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян заявив про підписання спільної з президентами РФ і Азербайджану заяви про припинення бойових дій у Нагірному Карабасі. Згідно з цим документом, сторони зупиняються на зайнятих ними позиціях, а вздовж лінії зіткнення в Нагірному Карабасі і вздовж коридору, що з'єднує Нагірний Карабах з Республікою Вірменія, розгортається миротворчий контингент.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-