Британія та ЄС домовилися продовжити торговельні переговори

Британія та ЄС домовилися продовжити торговельні переговори

Укрінформ
Лондон і Брюссель домовилися про продовження переговорів про нову торговельну угоду між Об’єднаним Королівством та ЄС, попри глухий кут, у який вони зайшли.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє BBC з посиланням на спільну заяву британського прем’єр-міністра Бориса Джонсона та президента Єврокомісії Урсули фон дер Ляйєн.

«Ми мали плідну телефонну розмову цього ранку. Ми обговорили головні невирішені питання. Наші команди переговірників працювали практично цілодобово протягом останніх кількох днів. Тож попри виснаження від майже року перемовин, попри кількаразові провали дедлайнів, ми наразі вважаємо відповідальним кроком взяти додатковий дедлайн», - йдеться в спільній заяві посадовців.

Джонсон та фон дер Ляєн наголосили, що черговий раунд переговорів, дата якого ще не оголошена, має дати відповідь, «чи можна домовитись навіть на цьому пізньому етапі».

Очільниця Єврокомісії додала, що переговори продовжаться у Брюсселі.

Читайте також: Джонсон допускає, що Британії не вдасться укласти угоду з ЄС

Останні переговори, що відбулися 12 грудня, не принесли успіху: Британія відкинула останню пропозицію ЄС як неприйнятну для неї. У випадку відсутності подальшого прогресу й 13 грудня прем'єр-міністр Борис Джонсон та президент Європейської Комісії Урсула фон дер Ляєн мали виступити із заявою про неможливість подальших переговорів.

Читайте також: Вільна торгівля: Британія і Сінгапур уклали угоду на £17,6 мільярда

Об’єднане Королівство вже формально вийшло із ЄС в кінці січня, однак до кінця цього року ще діє перехідний період, за який сторони мають чітко врегулювати формат майбутніх відносин – насамперед торгово-економічних. І одним із ключових питань стало підписання договору про вільну торгівлю, якого досі так і не сталося через низку розбіжностей між Лондоном та Брюсселем.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-