Запалені очі є ще одним симптомом COVID-19 - вчені

Запалені очі є ще одним симптомом COVID-19 - вчені

Укрінформ
Вчені з Університету Англія Раскін (ARU) з’ясували, що одним зі значущих симптомів раннього COVID-19 є запалені очі.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у дослідженні, опублікованому у журналі BMJ Open Ophthalmology.

Дослідники провели опитування серед пацієнтів з підтвердженою коронахворобою і склали перелік ранніх симптомів захворювання. Серед 83 учасників опитування 90% осіб відзначали втому, 76% - лихоманку, 70% - втрату нюху та смаку, 66% - сухий кашель.

Водночас 81% осіб вказали, що на ранній стадії COVID-19 вони мали проблеми з очима. З них 18% опитаних мали світлобоязнь або підвищену світлочутливість, 17% – свербіж очей, а 16% – біль в очах. Більшість учасників повідомила, що вони мали ці симптоми близько двох тижнів.

Водночас жоден опитаний не відзначив слизові виділення або різь в очах, що є характерними ознаками бактеріальних інфекцій.

Читайте також: Вчені розробили датчик, який виявляє COVID-19 за п’ять хвилин

На думку вчених, потрібно чітко відокремлювати кон’юнктивіт від симптомів коронавірусної інфекції, а болі очей визнати значущим симптомом раннього прояву COVID-19.

Дослідники наголошують, що вивчення цього прояву важливо також і тому, що воно вказує ще на один можливий шлях проникнення коронавірусу SARS-CoV-2 в організм і дозволяє краще відстежити шляхи його поширення.

Як повідомляв Укрінформ, у світі станом на ранок 10 грудня зафіксовано понад 69 млн випадків зараження коронавірусом, одужали вже майже 48 млн осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-