Техас через суд оскаржує результати виборів у ключових штатах

Техас через суд оскаржує результати виборів у ключових штатах

Укрінформ
Американський штат Техас подав позов до Конституційного суду США проти штатів Джорджія, Мічиган, Пенсильванія й Вісконсин, звинувативши їх у використанні пандемії COVID-19 з метою «незаконного внесення змін» у процедуру виборів.

Про це йдеться в офіційній заяві генерального прокурора штату, прихильника Республіканської партії Кена Пекстона, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Віра в чесність наших виборчих процесів є священною та пов’язує наших громадян та штати разом у цьому союзі. Джорджія, Мічиган, Пенсильванія й Вісконсин зруйнували цю віру та поставили під загрозу безпеку й чесність виборів 2020 року», - йдеться в заяві.

Генпрокурор Техасу звинувачує чотири штати в «порушенні статутів, прийнятих належним чином обраними законодавчими органами», а також у порушенні Конституції США. Загалом скарга стосується внесення змін у процедуру голосування поштою в цих чотирьох штатах.

Позов Пекстона налічує 154 сторінки і повторює юридичні аргументи, висловлені прибічниками президента Трампа в судах по всій країні під час спроб скасувати результати виборів у ключових штатах, де перемогу здобув Джо Байден.

Читайте також: Джорджія втретє підтвердила перемогу Байдена після судових позовів Трампа

Позов розглядатиме Верховний суд США, оскільки лише цей орган має виключну юрисдикцію розглядати судові спори між американськими штатами.

Як повідомлялося, вибори президента США відбулися 3 листопада. На 14 грудня запланований початок процедури голосування вибірників, які формально мають підтвердити обрання нового президента Сполучених Штатів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-