Трамп провів перший мітинг після поразки на виборах

Трамп провів перший мітинг після поразки на виборах

Укрінформ
Президент США Дональд Трамп цієї суботи організував у штаті Джорджія свій перший мітинг: захід проводився на підтримку республіканців від штату Джорджія Девіда Пердью і Келлі Леффлер, які переобиралися в Сенат Конгресу США. 

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

Під час свого публічного виступу Трамп укотре заявив про «численні випадки порушень і фальсифікацій на виборах».

Варто зауважити, що 5 січня 2021 року в штаті Джорджія має пройти другий тур виборів до верхньої палати Конгресу. Від результату голосування залежить співвідношення сил у Сенаті. Демократам, які вже мають більшість у Палаті представників, необхідно виграти обидва місця, щоб контролювати Сенат. Якщо республіканці отримають одне місце, вони збережуть свою більшість і зможуть заблокувати більшу частину законодавчого порядку денного обраного президента Джо Байдена.

Читайте також: Команда Трампа знову подала позов про визнання виборів недійсними

Утім замість власне агітації за двох місцевих республіканських кандидатів, Трамп на мітингу зосередився на собі та своїй поразці на нещодавніх президентських перегонах.

«Вони обдурили нас і сфальсифікували наші президентські вибори, але ми все одно переможемо. Ми збираємося повернути Білий дім, ми виграємо його знову... Я не хочу чекати 2024 року. Я хочу повернутися на три тижні назад», - наголосив Трамп.

В ході свого виступу Трамп укотре заявив про нібито численні випадки порушень і фальсифікацій на виборах та знову розкритикував губернатора Джорджії Брайана Кемпа, якого до цього закликав зібрати позачергове засідання місцевих законодавчих зборів для обговорення підсумків виборів, а також забезпечити перевірку справжності підписів американців на виборчих бюлетенях.

Читайте також: Мін'юст Трампа не знайшов доказів масштабних фальсифікацій на виборах

Варто зазначити, що звинувачення Трампа в широко поширеному шахрайстві на виборах були відкинуті владою штатів і федеральною владою по всій країні, а численні юридичні позови його кампанії провалилися.

Як повідомляв Укрінформ, вибори президента США відбулися 3 листопада цього року. Найбільшу кількість голосів вибірників (306 з необхідних 270) набрав демократ Джо Байден.

 Фото: The White House

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-