США запровадили санкції проти чиновників Компартії Китаю

США запровадили санкції проти чиновників Компартії Китаю

Укрінформ
США запровадили візові обмеження щодо низки китайських чиновників, зокрема членів Комуністичної партії Китаю у зв'язку з «діяльністю з примусу».

Як передає Укрінформ, про це йдеться у заяві держсекретаря США Майкла Помпео.

«Сьогодні я, користуючись своїми повноваженнями у рамках закону про імміграцію та громадянство, накладаю візові обмеження на посадових осіб КНР і КПК і осіб, які беруть активну участь у діяльності відділу Єдиного фронту, які вдавалися або погрожували фізичним насильством, викраденням і розголошенням конфіденційної інформації, шпигунством, саботажем або зловмисним втручанням у внутрішні політичні справи, академічну свободу, особисте життя або підприємницьку діяльність», - сказав Помпео.

За словами держсекретаря, дії китайських чиновників, які потрапили під санкції, були спрямовані на те, щоб «схилити до співпраці і примушувати» тих, хто виступає проти політики КНР.

Читайте також: США ввели санкції проти виробника мікрочіпів SMIC

Помпео зазначив, що продовжить запроваджувати подібні візові обмеження, щоб дати зрозуміти, «що ті, хто несе відповідальність за дії, що суперечать заснованому на правилах міжнародного порядку, небажані у США».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-