Байден назвав кандидатів на ключові посади в економічно-фінансовому блоці уряду

Байден назвав кандидатів на ключові посади в економічно-фінансовому блоці уряду

Укрінформ
Обраний президент США Джо Байден оголосив кандидатів на посади очільників міністерств і відомств економічно-фінансового блоку в уряді.

Про це повідомляється на сайті перехідної адміністрації Байдена-Гарріс, передає Укрінформ.

«Ця перевірена в кризових умовах команда допоможе обраним президентові Джо Байдену та віцепрезиденту Камалі Гарріс витягти Америку з нинішньої економічної кризи та відбудувати її», - зазначається в повідомленні.

Зокрема, кандидатом на посаду міністра фінансів є Джанет Єллен (Janet Yellen), яка в разі затвердження Сенатом стане першою жінкою в історії країни, яка очолить Мінфін.

Оголошені й кандидати на інші ключові посади: Ніра Танден (Neera Tanden) - на посаду директора Адміністративно-бюджетного управління; Воллі Адеємо (Wally Adeyemo) - заступника міністра фінансів США; Сесілія Роуз (Cecilia Rouse) - голови Ради економічних радників; Джаред Бернштейн (Jared Bernstein) і Хізер Буші (Heather Boushey) - членів Ради економічних радників.

«Цей вибір відображає прихильність обраного президента до створення адміністрації, яка виглядатиме так само, як Америка – враховуючи різне походження й життєвий досвід провідних економічних експертів нашої країни», - підкреслили в перехідній адміністрації.

Читайте також: Байден оголосив про створення «жіночої команди» в Білому домі

Як повідомляв Укрінформ, вибори президента США відбулися 3 листопада. Чинний глава Білого дому Дональд Трамп відмовляється визнавати поразку, втім програє судові позови щодо перегляду результатів голосувань. На початку наступного року, 20 січня, запланована церемонія інавгурації нового президента США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-