Україна приєдналася до двох санкційних списків Євросоюзу

Україна приєдналася до двох санкційних списків Євросоюзу

Укрінформ
Україна приєдналася до двох рішень ЄС щодо запровадження обмежувальних заходів: перше стосується санкцій проти осіб та установ, причетних до кібератак проти Євросоюзу, інше – за порушення прав людини у зв’язку із ситуацією в Нікарагуа.

Як повідомляє Укрінформ, така інформація міститься у заявах високого представника ЄС з цього приводу, обидва документи оприлюднені у середу на сайті Європейської Ради.

«22 жовтня 2020 року Рада ЄС ухвалила Рішення 2020/1537. Це рішення Ради ЄС додає двох фізичних осіб та одну установу у перелік фізичних та юридичних осіб, організацій і установ, на які поширюються обмежувальні заходи, що містяться у додатку до Рішення 2019/797. Країни-кандидати Республіка Північна Македонія, Чорногорія і Албанія, країни Європейської зони вільної торгівлі Ісландія і Норвегія, члени Європейського економічного простору, а також Україна і Грузія приєдналися до цього Рішення Ради ЄС», - йдеться у першому документі щодо запровадження санкцій у рамках спільної зовнішньої і безпекової політики ЄС за кібернетичні атаки.

Друге рішення Ради ЄС від 12 жовтня 2020 року стосується Рішення 2020/14671, яким Рада ЄС вирішила продовжити обмежувальні заходи проти посадових осіб в Нікарагуа на наступні 12 місяців до 15 жовтня 2021 року. До цього рішення приєдналися країни-кандидати Північна Македонія, Чорногорія і Албанія, учасниця процесу стабілізації і асоціації, потенційний кандидат на входження до ЄС Боснія і Герцеговина, країни Європейської зони вільної торгівлі Ісландія, Ліхтенштейн та Норвегія, а також Україна, Молдова і Грузія.

«Ці країни забезпечать відповідність національної політики зазначеним рішенням Ради ЄС. Європейський Союз бере до уваги такі зобов’язання та вітає їх.

Обидва документи оприлюднені в Офіційному журналі ЄС.

Читайте також: США ввели санкції проти Росії через експлуатацію робітників із КНДР

Як повідомляв Укрінформ, минулого тижня Україна приєдналася до санкцій ЄС за дії, спрямовані на підрив або погрози незалежності, суверенітету та територіальній цілісності України, а також до обмежувальних заходів у зв’язку із ситуацією в Білорусі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-