Суд у справі МН17 відхилив запит адвокатів Пулатова щодо вивчення «альтернативних версій»

Суд у справі МН17 відхилив запит адвокатів Пулатова щодо вивчення «альтернативних версій»

Укрінформ
У Нідерландах у судовому комплексі “Схіпхол” закінчилося останнє судове засідання у 2020 році у справі МН17.

Розгляд справи по суті щодо чотирьох обвинувачених відбудеться 1 лютого 2021 року, повідомляє кореспондент Укрінформу в Гаазі.

Сьогодні суд оголосив своє рішення щодо запитів захисту одного з чотирьох обвинувачених, спецпризначенця ГРУ Олега Пулатова. Адвокати Пулатова вимагали заново допитати експертів та свідків у справі MH17 та дослідити усі докази. Суд відхилив більшість клопотань адвокатів Пулатова. Зокрема, що стосується вивчення “альтернативних версій” трагедії. Однак задовольнив запит щодо допиту декількох експертів та свідків, які можуть дати свідчення щодо “Бука” і чи причетний до його транспортування Пулатов. Також суд дозволив адвокатам родичів загиблих мати доступ до цифрової версії всіх матеріалів справи.

Як повідомляв Укрінформ, попередній графік слухань на наступний рік вже оприлюднено на сайті суду.

У березні цього року Окружний суд Гааги розпочав розгляд справи про катастрофу літака рейсу МН17. Очікується, що слухання по суті розпочнуться у 2021 році.

Читайте також: ГРУ РФ курувало проєкт Bonanza Media, що поширював фейки про MH17

Пасажирський Boeing-777 "Малайзійських авіаліній", що виконував рейс МН17 із Амстердама в Куала-Лумпур, зазнав катастрофи на окупованій частині Донбасу 17 липня 2014 року. На борту лайнера перебували 283 пасажири та 15 членів екіпажу, всі вони загинули.

Міжнародна слідча група дійшла висновку, що літак був збитий зенітно-ракетним комплексом "Бук", який належить 53-ій зенітно-ракетній бригаді протиповітряної оборони російських збройних сил, дислокованій у Курську.

19 червня 2019 року Міжнародна слідча група назвала імена чотирьох підозрюваних, яких вважають причетними до транспортування та бойового застосування "Бука". Це колишній офіцер ФСБ, так званий колишній міністр оборони "ДНР" Ігор Гіркін (Стрєлков), генерал, а на час збиття літака полковник ГРУ Генштабу Збройних сил РФ, глава "ГРУ ДНР" Сергій Дубинський, підполковник-спецпризначенець ГРУ Олег Пулатов (усі — громадяни РФ), громадянин України Леонід Харченко, який воював на боці "ДНР".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-