До Чорного моря прямує американський есмінець USS Donald Cook

До Чорного моря прямує американський есмінець USS Donald Cook

Фото
Укрінформ
Ракетний есмінець типу «Арлі Берк» USS Donald Cook вирушив до Чорного моря для регулярного патрулювання в рамках місії НАТО.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Шостий флот США у Твіттері.

"USS Donald Cook DDG 75 почав свій перехід через протоки в Чорне море, ознаменувавши сьомий раз, коли військовий корабель ВМС США перебуватиме в Чорноморському регіоні", - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, кораблі ВМС США регулярно патрулюють ці води для надання підтримки союзників і партнерів по НАТО.

USS Donald Cook - ескадрений міноносець ВМС США четвертого покоління, основною зброєю якого є керовані ракети. Головною зброєю «Кука» є крилаті ракети «Томагавк» з дальністю польоту до 2500 кілометрів, здатні нести ядерні заряди.

Як повідомляв Укрінформ, раніше у вересні Чорноморський регіон відвідав есмінець з керованими ракетами класу "Арлі Берк" USS, щоб узяти участь в операціях із гарантування безпеки на морі спільно з союзниками і партнерами НАТО в регіоні.

Читайте також: НАТО має захистити Чорноморський регіон від загрози з боку Росії - Кулеба

6-й флот США, штаб-квартира якого в Неаполі, проводить повний спектр спільних і військово-морських операцій, часто спільно з союзниками і міжвідомчими партнерами, з метою просування національних інтересів США, забезпечення безпеки і стабільності в Європі та Африці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-