МВС Білорусі підтверджує, що застосувала світлошумові гранати на акціях

МВС Білорусі підтверджує, що застосувала світлошумові гранати на акціях

Фото, відео
Укрінформ
Офіційний представник МВС Білорусі Ольга Чемоданова повідомила, що на акціях протесту в Мінську в неділю використовувалися спецзасоби. 

Як передає Укрінформ, про це вона сказала "Інтерфакс-Захід".

"Під час затримання осіб, які порушували громадський порядок та чинили опір співробітникам міліції, були застосовані в Мінську, зокрема, спецзасоби", - сказала Чемоданова.

Вона уточнила, що в столиці збиралися групи людей, які "порушували громадський порядок, виходили на проїжджу частину, блокували рух транспорту".

"Водночас громадян неодноразово попереджали про неприпустимість порушення громадського порядку", - підкреслила представник МВС.

Читайте також: У Мінську почалися затримання на протестах, силовики ловлять людей у дворах

Раніше стало відомо, що в Мінську на Кам'яній Гірці проти демонстрантів застосували спецзасоби. За останніми даними правозахисників з центру «Весна», кількість затриманих протестувальників під час недільної акції протесту по всій Білорусі зросла до 203 людей.

У списку затриманих понад сотня є жителями столиці Мінська. Також в числі затриманих жителі Гродно, Заславля, Новополоцка і Пінська.

Як повідомляв Укрінформ, у Білорусі тривають масові протести проти фальсифікації результатів президентських виборів 9 серпня, на яких переможцем був оголошений Олександр Лукашенко.

Євросоюз і Україна заявили, що не визнають його легітимності.

13 жовтня лідер білоруської опозиції Світлана Тихановська висунула ультиматум, заявивши: якщо влада до 25 жовтня не виконає ряд вимог, «на вулицю вийде вся Білорусь». З 26 жовтня в країні почалася нова хвиля масштабних протестів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-