Канада та Британія домовилися продовжити вільну торгівлю після Brexit

Канада та Британія домовилися продовжити вільну торгівлю після Brexit

Укрінформ
Канада й Об’єднане королівство уклали тимчасову угоду про продовження вільної торгівлі після виходу Великої Британії з торговельних угод ЄС.

Про це заявили у міністерстві закордонних справ Канади, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Міністри торгівлі Канади й Великої Британії оголосили про успішне завершення перемовин стосовно Угоди про продовження торгівлі між Канадою та Великою Британією - тимчасового договору, який діятиме поки Канада й Об’єднане королівство вестимуть переговори щодо усеосяжної угоди про вільну торгівлю”, - заявили у канадському МЗС.

У відомстві пояснили, що з огляду на вихід Великої Британії із ЄС, торгівля між Канадою й Об’єднаним королівством з 1 січня наступного року не покриватиметься Усеосяжною економічною та торговельною угодою (СЕТА), укладеною між Канадою та Євросоюзом. “Нова угода на двосторонньому рівні продовжить доступ до переваг СЕТА, в тому числі прибравши мита на 98% канадської продукції, яка експортується до Об’єднаного королівства. Це надасть конкурентну перевагу канадським експортерам та підприємцям, які збережуть пільговий доступ до ринку Великої Британії навіть після виходу країни з ЄС”, - зауважили у міністерстві.

Читайте також: Британія та ЄС призупинили Brexit-переговори

У МЗС додали, що Угода про продовження торгівлі “надасть стабільність й передбачуваність підприємцям, експортерам та робітникам як в Канаді, так і у Об’єднаному королівстві”.

Як повідомлялося, Велика Британія покинула ЄС 31 січня цього року й з початку наступного року на неї більше не поширюватиметься дія Усеохопної економічної та торговельної угоди між Канадою та ЄС. При цьому Об’єднане королівство залишається найбільшим експортним ринком для Канади в Європі і п’ятим у світі. Минулого року обіг товарів між країнами досяг 29 млрд канадських дол (близько 22 млрд дол США).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-