Держдеп попередив Лукашенка: Час зупинити насильство

Держдеп попередив Лукашенка: Час зупинити насильство

Укрінформ
Офіційний Вашингтон попередив режим в Білорусі про необхідність негайно зупинити насильство, порушення прав людини в республіці та звільнити затриманих активістів.

Відповідну заяву оприлюднив на офіційній твітер-сторінці заступник речника Держдепартаменту США Кейл Браун, передає Укрінформ.

«Понад 100 днів влада Білорусі чинила тривалі й грубі порушення прав людини проти білоруського народу. Настав час зупинити насильство, звільнити затриманих, ставитися з повагою до прав людини та запровадити діалог з білоруським суспільством», - підкреслив офіційний представник зовнішньополітичного відомства США.

Читайте також: Палата представників Конгресу США підтримала посилення санкцій проти влади Білорусі

Американська сторона виступила із заявою на адресу режиму в Білорусі після повідомлень про арешти журналістів на тлі масових безчинств правоохоронних органів республіки, підпорядкованих Лукашенку.

Нагадаємо: 15 листопада в Білорусі пройшли акції пам'яті активіста Романа Бондаренка, який помер після побиття силовиками. За даними правозахисного центру «Весна», під час недільних демонстрацій затримано 1279 осіб.

Читайте також: У Білорусі вже 126 політв'язнів - правозахисники

Тим часом у країні не вщухають масові протести проти фальсифікації результатів президентських виборів 9 серпня, на яких переможцем був оголошений Олександр Лукашенко. США, Євросоюз, інші країни демократичного світу, в тому числі Україна, заявили, що не визнають його легітимності.

Фото: TUT.BY

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-