Тисячі прихильників Трампа вийшли на мітинг у Вашингтоні

Тисячі прихильників Трампа вийшли на мітинг у Вашингтоні

Відео
Укрінформ
Тисячні натовпи прихильників Дональда Трампа зібралися в суботу в центрі Вашингтона, щоби підтримати чинного президента Дональда Трампа, який хоче оскаржити результати виборів й безпідставно заявляє про масштабні фальсифікації.

Центром збору мітингувальників стала Freedom Plaza, розташована поруч з Білим домом, передає власний кореспондент Укрінформу.

На підтримку Трампа прибули люди з усієї країни. Вони були представлені, в тому числі організаціями «Women for America First» («Жінки за Америку передусім»), а також ультра-правими угрупованнями «Proud Boys» («Горді хлопці»), «Three Percenters» (парамілітарна група «Трьохвідсотники») та прихильниками теорій змови «QAnon».

Загалом, організатори зібрань провели одночасно кілька мітингів під різними гаслами. Всі вони мали тематичні назви, в тому числі «Марш за Трампа», «Жінки за Трампа», «Million MAGA March» («Мільйонний марш MAGA»), а також «Stop the Steal DC» («Зупинити крадіжку Вашингтона»). Учасники маршів вигукували агресивні гасла, знищували інсталяції, встановлені раніше активістами руху BLM (Життя чорних має значення).

Тим не менше, за повідомленнями столичної поліції, демонстрації здебільшого мали мирний характер, хоча повідомлялося про затримання десятьох активістів.

Сам Дональд Трамп привітав мітингувальників у твітер-пповідомленні, яке було позначене соціальною мережею як спірне: «Люди не терпітимуть те, що ці вибори у них вкрала приватна компанія «Радикальні ліві», «Dominion», а також через багато інших причин!»- написав чинний глава Білого дому.

Він знову послався на свої безпідставні твердження, що компанія-виробник обладнання для голосувань «Dominion» начебто перекинула голоси за Трампа на користь Байдену, що вже було спростовано компетентними органами.

Тим часом, Дональд Трамп, який допустив можливість виступити перед своїми прихильниками, згодом відмовився від цієї ідеї та поїхав грати в гольф.

Водночас, крім маршів на підтримку Трампа, менші групи демонстрантів, які висловлювалися за обрання Джо Байдена, в суботу зібралися біля будівлі Верховного суду.

Читайте також: Байден виграв більшість ключових штатів і має 306 вибірників – ЗМІ

Як повідомляв Укрінформ, напередодні американські ЗМІ оголосили попередні результати підрахунку голосів на виборах президента США. Згідно з ними, кандидат від демократів Джо Байден отримав 306 голосів вибірників «Електорального коледжу», що забезпечує йому суттєвий відрив і перемогу на виборах глави Білого дому.

Фото: NPR

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-