Азербайджан і Вірменія обмінялися тілами загиблих у Нагірному Карабаху

Азербайджан і Вірменія обмінялися тілами загиблих у Нагірному Карабаху

Укрінформ
Азербайджан і Вірменія провели обмін тілами військовослужбовців, які загинули у боях біля міста Шуша в Нагірному Карабасі.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сайті Міноборони Азербайджану.

«За посередництва й участі російських миротворчих сил ... був здійснений збір тіл кількох військовослужбовців, які загинули на полі бою навколо міста Шуша. В рамках цієї гуманітарної акції тіла загиблих військовослужбовців Збройних сил Вірменії були зібрані і передані вірменській стороні», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що азербайджанська сторона також прийняла шість тіл своїх загиблих солдатів.

Водночас, як повідомляє Радіо Свобода, у пресслужбі Міністерства охорони здоров'я Вірменії заявили, що до цього часу було проведено експертизу тіл 2317 загиблих у Нагірному Карабасі військовослужбовців, у тому числі невпізнаних.

«Процес обміну тілами загиблих військовослужбовців, які залишилися у противника, тільки почався і конфліктуючі сторони не мають у своєму розпорядженні остаточних цифр на даний момент, доки ці дії тривають», - зазначила прессекретар відомства Аліна Нікогосян.

Читайте також: Вірменія «закрила небо» над Нагірним Карабахом

Як повідомлялося, 27 вересня Вірменія й Азербайджан почали бойові дії в Нагірному Карабасі, взаємно звинувативши один одного в обстрілі прикордонних територій і провокуванні насильства. Обидві країни оголосили воєнний стан і мобілізацію. Бойові дії призвели до військових втрат з обох сторін і численних жертв серед мирного населення.

9 листопада Республіка Вірменія, Азербайджанська Республіка за участю Росії домовилися про припинення бойових дій у Нагірному Карабасі.

Читайте також: ЄС вітає припинення вогню в Нагірному Карабаху

Згідно з домовленостями, Азербайджан і Вірменія зупиняються на зайнятих ними позиціях, уздовж лінії зіткнення в Нагірному Карабасі і вздовж коридору, що з'єднує Нагірний Карабах з Вірменією, розгортається російський миротворчий контингент.

Президент Азербайджану Ільхам Алієв також заявив, що в Нагірному Карабасі будуть розміщені не тільки російські, а й турецькі військові.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-