У Білорусі арештували ще одного журналіста

У Білорусі арештували ще одного журналіста

Укрінформ
Журналіста БелаПАН Яна Авсеюшкіна рішенням суду заарештовано на 15 діб за нібито участь у несанкціонованій акції.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє портал Naviny.by з посиланням на батьків журналіста, яким вдалося додзвонитися в ізолятор тимчасового тримання в Жодино, куди було доставлено Авсеюшкіна.

Коли і де відбувся суд, невідомо.

Авсеюшкіна затримали 8 листопада в Мінську, на проспекті Переможців, під час висвітлення акції протесту. Йому інкримінувалася участь в несанкціонованому заході.

За даними Білоруської асоціації журналістів, зараз арешти відбувають 16 журналістів, у тому числі два співробітники БелаПАН - Ян Авсеюшкін і Павло Добровольський.

Читайте також: У Білорусі до представника Тихановської прийшли з обшуком

Напередодні білоруський суд заарештував на 15 діб кореспондента телеканалу «Белсат» Артема Лява за участь в несанкціонованому масовому заході.

Читайте також: У Білорусі на 15 діб заарештували кореспондента телеканалу «Белсат»

Як повідомляв Укрінформ, у Білорусі тривають протести проти фальсифікації результатів президентських виборів 9 серпня, на яких, за офіційними даними, Олександр Лукашенко набрав 80,1% голосів виборців, опозиційний кандидат Світлана Тихановська - 10,1%.

Читайте також: Міс Білорусь-2008 арештували на 12 діб за «участь у протесті»

Євросоюз не визнав результати президентських виборів у Білорусі і вирішив запровадити персональні цільові санкції проти білоруських чиновників, причетних до насильства і фальсифікації.

Лукашенко, легітимність якого як президента Білорусі не визнають країни ЄС і Україна, 23 вересня «вступив» на посаду на новий термін.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-