Тихановська назвала три умови для початку переговорів із владою

Тихановська назвала три умови для початку переговорів із владою

Білорусь-2021
Укрінформ
Лідер білоруської опозиції Світлана Тихановська назвала три умови, після виконання яких Координаційна рада ладна розпочати вести діалог із владою.

Як передає Укрінформ, про це вона повідомила у Телеграмі.

«Як і всі мирні білоруси, ми прагнемо справжнього діалогу. Саме для його старту я ініціювала створення переговорного органу - Координаційної ради. Статися це може при виконанні незмінних вимог: зупинки насильства, звільнення політв'язнів і заяві про відхід Лукашенка», - написала Тихановська.

Вона також додала, що темою справжнього діалогу з владою будуть не маніпулятивні реформи Конституції, а нові вільні вибори.

Читайте також: Лукашенко закопує себе у злочинах і боргах - Тихановська

«Ми не будемо брати участь в ініціативах політичних самозванців і рекомендуємо іншим демократичним силам не робити цього», - зазначила Тихановська.

Як повідомляв Укрінформ, у Білорусі тривають протести проти фальсифікації результатів президентських виборів 9 серпня, на яких, за офіційними даними, Олександр Лукашенко набрав 80,1% голосів виборців, опозиційний кандидат Світлана Тихановська - 10,1%.

Читайте також: ЄС ввів санкції проти Лукашенка

Євросоюз не визнав результатів президентських виборів у Білорусі і вирішив запровадити персональні цільові санкції проти білоруських можновладців, причетних до насильства і фальсифікації.

Лукашенко, легітимність якого як президента Білорусі не визнають країни ЄС і Україна, 23 вересня «заступив» на посаду на новий термін.

Фото: Телеграм

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-