У Данії поки не можуть знищити 17 мільйонів норок

У Данії поки не можуть знищити 17 мільйонів норок

Коронавірус
Укрінформ
Данський уряд зіштовхнувся з труднощами у введенні в дію рішення щодо ліквідації 17 мільйонів норок через правові колізії.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

«Уряд визнав, що не мав правових підстав для такого наказу (знищити норок – ред.)», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що опозиція звинуватила владу в тому, що та ініціювала наміри щодо ліквідації норок перед тим, як погодити плани щодо компенсації втрат власникам та працівникам ферм.

Нині уряд намагається «проштовхнути» нашвидкуруч створене законодавство щодо легалізації винищення норок, але опозиція попередила, що не дасть тому оминути традиційний 30-денний термін для розгляду таких законів.

Натомість уряд пообіцяв, що обов’язково виплатить фермерам компенсації та продовжить шукати способи затвердження законодавства щодо норок якомога швидше.

Читайте також: Українські ферми готові вакцинувати норок від коронавірусу

Як повідомляв Укрінформ, минулого тижня в Данії вирішили знищити всіх норок, адже на фермах повідомлялися про випадки передачі від норок людям нової мутованої форми коронавірусу.

За даними ВООЗ, інфікування норок коронавірусом, окрім Данії, зареєстрували ще у п'яти країнах - Нідерландах, Іспанії, Швеції, Італії та США. При цьому у ВООЗ зазначили, що норки можуть слугувати «резервуаром» для вірусу, передавати його всередині своєї популяції. Після поширення коронавірусу всередині популяції тварин вірус може повернутися до людини при близькому контакті з норками вже у мутованому вигляді.

Фото: CNN

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-