Опозиція у Вірменії хоче анулювати угоду щодо Нагірного Карабаху

Опозиція у Вірменії хоче анулювати угоду щодо Нагірного Карабаху

Укрінформ
У Вірменії опозиційні партії намагаються скликати позачергове засідання парламенту з питання прийнятої щодо Карабаху угоди про припинення бойових дій.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Інтерфакс.

«Ми намагаємося скликати позачергове засідання парламенту, але кількість опозиційних депутатів для цього є недостатньою. Необхідна участь також як мінімум 25 депутатів з правлячої фракції. Для цього вони повинні бути впевнені у своїй безпеці, щоб прийти до парламенту», - заявила депутат опозиційної фракції «Процвітаюча Вірменія» Наїра Зограбян.

За словами депутата, опозиція обговорює з юристами, наскільки парламент уповноважений анулювати угоду щодо Карабаху.

Читайте також: Президент Вірменії заявляє, що дізнався про перемир'я у Карабаху з преси

Вона закликала громадян, присутніх у залі засідань і будівлі парламенту, покинути їх.

Напередодні прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян повідомив про підписання заяви з президентами Росії та Азербайджану про припинення бойових дій у Нагірному Карабасі. Ця новина викликала хвилю протестів у Єревані, зокрема незадоволені захопили будівлю парламенту.

Читайте також: У Карабах увійдуть російські миротворці

Як повідомлялося, Вірменія та Азербайджан вранці 27 вересня почали військові дії у Нагірному Карабасі, взаємно звинувативши одна одну в обстрілі прикордонних територій і провокуванні насильства. Обидві країни оголосили військовий стан і мобілізацію. Бойові дії спровокували військові втрати з обох сторін і численні жертви серед мирного населення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-