Лідер Косова відмовився визнати свою вину в Гаазькому суді

Лідер Косова відмовився визнати свою вину в Гаазькому суді

Фото
Укрінформ
Президент Косова Хашим Тачі відмовився визнавати себе винним у злочинах проти людяності перед спеціальним трибуналом у Гаазі.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу в Гаазі.

"Я відмовляюся визнавати свою вину", - заявив Тачі у суді.

Хашим Тачі був затриманий 5 листопада, невдовзі після виходу у відставку у зв'язку з обвинуваченнями у воєнних злочинах та злочинах проти людяності.

Як повідомляв Укрінформ, 9 листопада в залі судового засідання (KSC) у Гаазі в режимі онлайн відбулися первинні слухання у справі Хашима Тачі. Суд мав переконатися, що він розуміє висунуті проти нього обвинувачення і знає свої права.

Спеціальний суд щодо Косова було створено для розгляду тяжких злочинів. Для забезпечення незалежності роботи його розмістили в Гаазі.

Раніше спеціальний прокурор заявив, що Тачі має понести “кримінальну відповідальність за 100 вбивств” під час війни 1998-99 рр. за незалежність Косова від Сербії.

Читайте також: Президент Косова подав у відставку через звинувачення у воєнних злочинах

24 червня спеціальна прокуратура в Гаазі звинуватила Хашима Тачі, Кадрі Веселі та ще сімох косовських албанців у скоєнні жорстоких злочинів, жертвами яких стали політичні опоненти, а також сотні албанців, сербів та представників інших народів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-