Пандемія коронавірусу: експерти розглядають чотири сценарії подій

Пандемія коронавірусу: експерти розглядають чотири сценарії подій

Укрінформ
Пандемія, на думку експертів, продовжуватиметься за чотирма основними сценаріями і врешті- решт може призвести до зміни моделі життя людства.

Можливі сценарії виклав під час Львівського безпекового форуму 2020 професор Національного університету оборони та асоційований професор Національної школи політичних та адміністративних студій в Бухаресті Юліан Кіфу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Експерт відразу зазначив, що сказати конкретно, скільки ця криза буде тривати, наразі неможливо, адже «тимчасові зміни можуть стати перманентними, якщо локдауни будуть повторюватися з часом».

Читайте також: У Китаї коронавірус виявили в холодильних камерах із продуктами

Експерти, за словами Кіфу, розглядають чотири сценарії, пов’язані з пандемією в проєкції на ближче майбутнє. Перший: після тримісячної паузи вірус просто зникне природним шляхом, і людство рухається далі. Але, визнав сам спікер, цей сценарій є наймалоймовірнішим.

Другий (більш небезпечний): вироблення протягом 3-6 місяців імунного бар’єру серед активної частини населення, «самоімунізація» (такий шлях, однак, продемонстрував побічні наслідки в таких країнах, як США, Велика Британія, Швеція).

Третьою альтернативою є 12-18 місяців локдаунів, які завершаться завдяки вакцині.

Читайте також: Президент України інфікувався коронавірусом

Але, продовжив Кіфу, вірус цілком ймовірно може повторюватися в майбутньому за «гриповою моделлю» (міняючи штами), що означатиме четвертий сценарій - жити з цим вірусом і, відтак, змінити стиль життя.

Як повідомляв Укрінформ, Львівський безпековий форум-2020 присвячений пошуку цінностей нового світового безпекового порядку, а також формуванню Стратегії безпеки в Чорному морі. Він триватиме з 9 по 14 листопада. Загалом 6 вебінарів стосуватимуться міжнародної безпеки у постковідному світі, пошуку моделі співпраці між країнами Чорного моря та захисту інформаційної ідентичності людини в умовах зростаючої інформатизації суспільства.

Читайте також: Коронавірус в Україні: кількість хворих за місяць зросла на 80%

Львівський безпековий форум відбувається вже вчетверте за сприяння Трасту Чорного моря Німецького фонду Маршала, Відділу публічної дипломатії НАТО та Фонду Ганса Зайделя.

Форум проходить цього року в режимі онлайнового експертного марафону.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-