Канада запровадила санкції проти 13 білоруських чиновників

Канада запровадила санкції проти 13 білоруських чиновників

Укрінформ
Канада за погодженням із ЄС запровадила санкції щодо 13 білоруських посадовців.

Про це заявили у міністерстві закордонних справ Канади, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“За погодженням із Європейським Союзом Канада запроваджує подальші санкції ще проти 13 посадовців Білорусі. Канада та ЄС досі мають серйозне занепокоєння стосовно ситуації у Білорусі”, - заявили у канадському МЗС.

У відомстві нагадали, що від часу проведення у серпні президентських виборів уряд Білорусі провадить "систематичну кампанію утисків та підтримуваного державою насильства проти народних протестів й дій опозиційних груп”. При цьому повідомляється про постійні порушення прав людини у республіці, в тому числі свободи ЗМІ, свободи слова та мирних зібрань.

Читайте також: ЄС ввів санкції проти Лукашенка

У Канаді пообіцяли разом із ЄС продовжити спільну роботу, "аби відповідна та колективна реакція на ситуацію у Білорусі підтримувала права й законні демократичні прагнення білоруського народу”.

“Незважаючи на міжнародні заклики до Олександра Лукашенка стосовно припинення насильства в Білорусі, агресія його режиму триває. Відповідальні за утиски білоруського народу опинятимуться під дедалі сильнішим тиском через цільові санкції”, - заявив міністр закордонних справ Канади Франсуа-Філіп Шампань.

Канадські санкції діятимуть проти керівника Адміністрації президента Білорусі Ігоря Сергієнка, глави Державного комітету судових експертиз Олексія Волкова, нового глави КДБ Івана Тертеля, глави Слідчого комітету Івана Носкевича й ще дев'ятьох чиновників. Все їхнє майно на території Канади "заморожується", а їм забороняється в’їзд до країни.

Читайте також: Лондон закликає провести перевибори президента Білорусі

Раніше стало відомо, що Європейський Союз офіційно запровадив санкції щодо 15 білоруських чиновників, включаючи Олександра Лукашенка.

Як повідомлялося,у Білорусі тривають масові протести проти фальсифікації результатів президентських виборів 9 серпня, на яких переможцем було оголошено Олександра Лукашенка.

Євросоюз і Україна заявили, що не визнають його легітимності.

З 26 жовтня в Білорусі розпочалася нова хвиля протестів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-