Мер Варшави заборонив націоналістам проводити марш на День незалежності

Мер Варшави заборонив націоналістам проводити марш на День незалежності

Укрінформ
Мер Варшави Рафал Тшасковський з огляду на складну епідеміологічну ситуацію заборонив  націоналістичним силам проводити у День незалежності Польщі, 11 листопада, "Марш незалежності".

Про це мер столиці Польщі написав у Твіттері.

“У зв’язку з негативним рішення санепіду не даю згоду про організацію 11 листопада ініційованого Маршу незалежності. Рішення санітарної інспекції, про яке також просив воєвода, вказує на складну епідеміологічну ситуацію у зв’язку з коронавірусом, особливо у Варшаві і в Мазовецькому воєводстві”, - написав Тшасковський.

В іншому дописі мер Варшави зазначив, що він не може заборонити демонстрації проти абортів у Варшаві, оскільки вони мають характер спонтанних зібрань. За його словами, заборонити ці демонстрації може лише поліція.

Глава польського уряду Матеуш Моравецький раніше також закликав організаторів Маршу незалежності утриматися від його проведення.

Читайте також: Польща може оголосити локдаун вже за тиждень

Реагуючи на рішення Тшасковського, один з організаторів Маршу незалежності Роберт Бонкевич написав у Твіттері, що у такому випадку Марш незалежності також буде проведено “спонтанно”.

Як відомо, з 22 жовтня у Польщі тривають масові протести проти рішення Конституційного трибуналу щодо обмеження абортів у країні. 30 жовтня у Варшаві був проведений наймасштабніший марш проти заборони абортів, в якому взяли участь до 100 тис. людей. Одним з його учасників був також і мер Варшави Тшасковський.

Станом на 5 листопада вся Польща перебуває у "червоній" зоні з жорсткими обмеженнями, зокрема забороною масових зібрань більш як п’яти осіб.

За минулу добу у Польщі зафіксовано 27 086 випадків інфікування коронавірусом, померли 445 осіб. Це є найвищим показником смертності від початку пандемії COVID-19.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-