Франція і Британія заявили про повну готовність спільних експедиційних сил

Франція і Британія заявили про повну готовність спільних експедиційних сил

Відео
Укрінформ
Париж і Лондон оголосили про досягнення повної оперативної готовності об’єднаних експедиційних сил, що дозволяє перекидати у зону застосування до 10 тис. військових.

Про це йдеться у спільній заяві міністрів оборони Франції та Великої Британії з нагоди 10-річчя підписання Ланкастерських договорів про двостороннє співробітництво у сфері ядерної зброї, оборони та безпеки, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Ми раді заявити сьогодні, що об’єднані експедиційні сили (CJEF), які ми зобов’язалися створити, нині досягли повних оперативних можливостей», - указується у заяві.

Відзначається, що це стало результатом 10-річної програми спільних навчань і тренувань.

Франція і Британія також заявили, що збройні сили обох держав сьогодні мають найвищий рівень бойової та оперативної сумісності та здатні перекинути до 10 тис. військовослужбовців для спільного виконання місій: від надання допомоги у зв'язку зі стихійними лихами до бойових операцій високої інтенсивності.

Як наголошується, такий рівень готовності та взаємодії є унікальним внеском у систему євроатлантичної безпеки.

Читайте також: Оборонний бюджет НАТО у 2020 році перевищив трильйон

У наступні роки Франція і Британія планують консолідувати співпрацю у сферах, які нині набули особливої актуальності. Йдеться про інформаційні системи, кібербезпеку, космос, розвідку.

Окрім цього, наступного року Париж і Лондон розпочнуть дослідницькі роботи зі створення протикорабельної крилатої ракети (FMAN-FMC).

Оборонне і безпекове співробітництво буде у центрі порядку денного саміту Франція - Британія, який пройде у 2021 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-