У Франції можуть заборонити турецький націоналістичний рух «Сірі вовки»

У Франції можуть заборонити турецький націоналістичний рух «Сірі вовки»

Укрінформ
У Франції заборонять турецький ультранаціоналістичний рух «Сірі вовки», члени якого були активними учасниками нещодавніх сутичок поблизу Ліона.

Як передає Укрінформ з посиланням на RFI, про це оголосив у понеділок під час слухань у парламенті міністр внутрішніх справ країни Жерар Дарманен.

За його словами, відповідне рішення уряд має намір ухвалити у середу, 4 листопада.

Зазначається, що члени цієї організації брали активну участь у нещодавніх сутичках між представниками турецької і вірменської громад поблизу Ліона.

Читайте також: Як Макрон посварився з Ердоганом

Крім того, напис «Сірі вовки» виявлено на меморіалі жертвам геноциду вірменського народу і Національного вірменського центру пам'яті у Франції, наругу над якими було скоєно у ніч проти неділі минулого тижня.

Як повідомлялося, відносини між Анкарою та Парижем загострилися, коли президент Франції Емманюель Макрон висловився за необхідність стримування ісламу у країні та боротьби з радикальним ісламізмом після того, як 16 жовтня у передмісті Парижа було вбито шкільного вчителя.

Читайте також: Акції протесту через заяви Макрона щодо ісламу пройшли у Туреччині

24 жовтня президент Туреччини Ердоган різко розкритикував висловлювання лідера Франції щодо ісламу, а 26 жовтня закликав не купувати французьких товарів.

Париж 25 жовтня відкликав з Туреччини свого посла для консультацій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-