Росія назвала «умови допомоги» Вірменії

Росія назвала «умови допомоги» Вірменії

Укрінформ
У МЗС Росії відреагували на звернення прем'єр-міністра Вірменії Нікола Пашиняна про допомогу в конфлікті у Нагірному Карабасі, назвавши умови її надання.

Як передає Укрінформ, про це йдеться на сайті відомства.

«Відповідно до Договору (про дружбу, співпрацю і взаємну допомогу від 1997 року - ред.) Росія надасть Єревану всю необхідну допомогу, якщо зіткнення будуть перенесені безпосередньо на територію Вірменії», - заявили в російському МЗС, закликавши сторони конфлікту «до негайного припинення вогню, деескалації напруженості і поверненню до субстантівних переговорів з метою досягнення мирного врегулювання».

Раніше прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян звернувся до президента Росії Володимира Путіна з приводу надання допомоги для "забезпечення безпеки Вірменії".

Як повідомлялося, Вірменія і Азербайджан вранці 27 вересня почали бойові дії в Нагірному Карабасі, взаємно звинувативши один одного в обстрілі прикордонних територій і в провокуванні насильства. Обидві країни оголосили военний стан і мобілізацію.

Бойові дії спровокували військові втрати з обох сторін і численні жертви серед мирного населення.

Конфлікт між Азербайджаном і Вірменією через Нагірний Карабах спалахнув у 1988 році. У 1994-му - після шести років війни - було підписано бішкекський протокол, згідно з яким Азербайджан і Вірменія домовилися про припинення вогню. Нагірний Карабах проголосив себе незалежною "республікою", проте Азербайджан не визнав цього, заявивши, що територію окупувала Вірменія.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-