У сім'ї патріарха Кирила знайшли нерухомості на майже три мільйони доларів

У сім'ї патріарха Кирила знайшли нерухомості на майже три мільйони доларів

Укрінформ
Патріарх Московський і всія Русі Кирило і дві його троюрідних сестри володіють елітною нерухомістю в Москві, Підмосков'ї і Петербурзі загальною вартістю 225 мільйонів рублів (2,9 млн дол).

Як передає Укрінформ, про це йдеться в розслідуванні видання "Проект".

У власності Володимира Гундяєва (патріарха Кирила), як стверджує видання, знаходяться три квартири: 145-метрова квартира в "Будинку на набережній" на вулиці Серафимовича у Москві ("Проект" оцінив її в 70 млн руб); 38-метрова квартира на Ніколоямській вулиці в Москві (12 млн руб); 83-метрова квартира на Большеохтинському проспекті в Петербурзі (9 млн руб).

Троюрідній сестрі патріарха, 73-річній Лідії Леоновій, за даними "Проекту", належать чотири об'єкти нерухомості: 83-метрова квартира в Гагарінському провулку в Москві (47 млн ​​руб); 300-метровий будинок у селищі "Зелена Роща-1" в Одинцовському районі Московської області (10 млн руб); 121-метрова квартира (42 млн руб) і 1/3 нежитлового приміщення в тому ж будинку на Набережній Крюкова каналу в Петербурзі площею 200 кв м (3 млн руб).

Лідія Леонова стала власницею 121-метрової квартири в Петербурзі у 2001 році - нерухомість їй подарував давній знайомий Кирила, бізнесмен Олександр Дмитрієвич. "Проект" зазначив, що це сталося через пів року після того, як мерія Москви відкликала свої претензії до бізнес-партнера Дмитрієвича - італійця Ніколе Саворетті, який, за його ж словами, також давно знайомий з Кирилом. Саворетті заявив виданню, що патріарх не допомагав вирішити спір, що виник із мерією, а Дмитрієвич не був пов'язаний з його проектами.

Читайте також: РПЦ буде змушена визнати нашу автокефалію — Епіфаній

У власності ще однієї троюрідної сестри патріарха, 63-річної Олени Холодової, яка раніше входила до ради директорів банку "Пересвет", перебувають: 63-метрова квартира на вулиці Расплетіна у Москві (22 млн руб); 63-метрова квартира на Одеській вулиці в Петербурзі (10 млн руб).

"Проект" зазначив, що Російська православна церква раніше не влаштовувала розбірок через нерухомості, якою володіють патріарх і його сестри.

Читайте також: Силове крило релігійних громад РПЦ в Україні контролюють спецслужби РФ – розвідка

Ще в грудні 2019 року "Новая газета" писала, що в ЗМІ з'являлися публікації про участь патріарха Кирила в автомобільному, нафтовому, ювелірному та рибному бізнесах. За непідтвердженою інформацією, яку призводило видання, статки патріарха оцінюються в 4-8 млрд дол. Газета зазначала, що ця інформація не піддається перевірці, оскільки Кирило зберігає заощадження в банках Швейцарії, Італії та Австрії.

У власності патріарха, стверджувала "Новая газета", також знаходиться шале під Цюріхом у Швейцарії і, ймовірно, частки власності різних об'єктів нерухомості у Москві, Московській, Смоленській і Калінінградській областях.

Читайте також: Єдиний офіційний екзорцист РПЦ помер від коронавірусу

Також патріарх Кирило може розпоряджатися більш ніж 20 резиденціями, які належать різним релігійним організаціям РПЦ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-