Моравецький: Масштаби агресії під час протестів у Польщі є необґрунтованими

Моравецький: Масштаби агресії під час протестів у Польщі є необґрунтованими

Укрінформ
Масштаби агресії на вулицях польських міст у результаті рішення Конституційного трибуналу в Польщі щодо обмеження прав на аборти є необґрунтованими.

Про це в інтерв’ю виданню Gazeta Polska заявив глава польського уряду Матеуш Моравецький, передає Укрінформ з посиланням на Onet.pl.

«Питання доступності переривання вагітності всюди у світі викликає емоції. Однак масштаби агресії і мови ненависті, що спостерігається в Польщі в останні дні, не можна нічим обґрунтувати», - заявив Моравецький.

Він наголосив, що Польща є християнською країною, в якій захист найслабших і людей з обмеженими можливостями є чеснотою і «моральним обов’язком».

Читайте також: Качинський підтримав рішення Конституційного трибуналу про обмеження абортів

Як повідомлялося, по всій Польщі шостий день поспіль тривають багатотисячні протести проти рішення Конституційного трибуналу (КТ) про обмеження абортів.

Судді КТ Польщі 23 жовтня визнали, що аборт у випадку патології плоду порушує конституційний принцип захисту життя, що пов'язаний з положенням про гідність людини. Відтак це положення у законі «Про планування сім’ї, захисту людського плоду й умов можливого переривання вагітності» від 1993 року суперечить Конституції. Це рішення обурило багатьох поляків, які на знак протесту того ж дня вийшли на вулиці.

Навіть до останнього рішення КТ Польщі польське законодавство у питаннях абортів було одним з найконсервативніших в Європі. Рішення КС Польщі звужує легальне поле в Польщі для здійснення абортів. Відтепер жінки зможуть переривати вагітність лише у випадку, коли під загрозою є життя жінки, або вагітність сталася в результаті зґвалтування чи інцесту.

Рішення КТ привітали, зокрема, президент Анджей Дуда, Римо-католицька церква, консервативні організації.

Тим часом вся Польща з 24 жовтня перебуває у червоній зоні у зв'язку з пандемією коронавірусу. Це передбачає заборону на масові зібрання більше п'яти осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-