Договір про заборону ядерної зброї у світі набуде чинності за 90 днів

Договір про заборону ядерної зброї у світі набуде чинності за 90 днів

Укрінформ
Гондурас став 50-ю країною світу, яка ратифікувала Договір про заборону ядерної зброї, і через 90 днів документ має набрати чинності.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на DW.

"Договір про заборону ядерної зброї в суботу, 24 жовтня, був ратифікований 50-ю державою світу - Гондурасом. Це означає, що через 90 днів документ має набрати чинності", - йдеться в повідомленні з посиланням на заяву представника ООН в штаб-квартирі цієї організації в Нью-Йорку.

Як зазначається, глава ініціативи під назвою "Міжнародна кампанія за ліквідацію ядерної зброї", що отримала у 2017 році Нобелівську премію миру, Беатріс Фін заявила, що швидке набуття чинності цим документом - це "історичний крок" і "новий розділ в історії ядерного роззброєння".

Читайте також: В ООН засмучені повільним темпом ядерного роззброєння

Договір про заборону ядерної зброї - міжнародна угода, яка забороняє розробку, випробування, зберігання, придбання, транспортування і використання озброєнь такого типу. Він був ухвалений у липні 2017 року за підтримки 122 країн світу.

Утім, зауважує DW, низка країн, у тому числі всі без винятку ядерні держави та члени НАТО, бойкотують договір, тому він має, радше, символічний характер.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-