Світова спільнота зараз програє пандемії коронавірусу - Генсек ООН

Світова спільнота зараз програє пандемії коронавірусу - Генсек ООН

Укрінформ
Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш заявив, що розділений світ наразі не зміг подолати виклик щодо боротьби з пандемією COVID-19.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє агенція Reuters.

Гутерреш також попередив, що зараз необхідні узгоджені дії урядів країн, щоб не допустити потрапляння мільйонів людей за межу бідності та голоду.

Колишній голова уряду Португалії заявив, що можна було б зробити набагато більше, якби країни працювали разом для боротьби з хворобою, внаслідок якої загинули вже понад мільйон людей.

Читайте також: Фейки про COVID-19 чули понад 80% українців

"Пандемія COVID-19 стала головним глобальним викликом для всього міжнародного співтовариства, для мультикультуралізму та для мене як Генерального секретаря Організації Об'єднаних Націй", - сказав Гутерреш.

"На жаль, це тест, який поки що не вдається пройти міжнародному співтовариству", - додав він.

За його словами, якщо не вжити скоординованих заходів, "мікроскопічний вірус може штовхнути мільйони людей у ​​злидні та голод, що призведе до руйнівних економічних наслідків упродовж найближчих років".

Читайте також: Кількість випадків COVID-19 у світі перевищила 40 мільйонів

Гутерреш також розкритикував країни за відсутність єдності у спробах вирішити інші глобальні виклики, зокрема конфлікти в Афганістані, Ємені та Сирії.

Фото: UN Photo/Cia Pak

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-