У США відбулися жіночі марші проти переобрання Трампа

У США відбулися жіночі марші проти переобрання Трампа

Відео
Укрінформ
У різних містах США в суботу відбулися масові акції - жіночі марші. Їх учасниці, зокрема, протестували проти номінантки Трампа до Верховного суду. 

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Голос Америки.

Жіночі марші, які у США традиційно проходили у січні, цього року перенесли ближче до президентських виборів. Учасниці заходів прагнуть консолідувати виборців, щоб завадити переобранню Дональда Трампа на другий термін.

У Вашингтоні, біля Верховного суду зібралися прихильники і супротивники затвердження нової судді Верховного суду.

«Головна причина проведення маршу цього року - плановане республіканцями затвердження консервативної судді Верховного суду Емі Коні Барретт, яке має відбутися в Сенаті наступного тижня», - ідеться у повідомленні.

Емі Барретт має посісти місце покійної Рут Гінзбург, яка займала ліберальну позицію. Таким чином у Верховному суді складеться консервативна більшість - шість суддів-консерваторів проти трьох лібералів. Демократи стурбовані тим, що Барретт може проголосувати за скасування рішення «Роу проти Уейда», знакової постанови суду, що закріпила на федеральному рівні право жінок на аборти.

Читайте також: Республіканці ризикують не набрати голосів у Сенаті для затвердження нової судді

Як зазначається, організатори акції у Вашингтоні отримали дозвіл на мітинг за участю від 6 до 10 тисяч осіб. Учасникам рекомендували носити маски та дотримуватися соціальної дистанції.

Перший Жіночий марш пройшов у 2017 році, коли мільйони людей зібралися на знак протесту проти інавгурації Дональда Трампа, нагадує Голос Америки. Учасники наступних маршів вимагали збільшення представництва жінок в органах влади всіх рівнів.

Фото: twitter.com/KolbieReports

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-