Нагірний Карабах: Баку і Єреван оголосили про нове перемир'я

Нагірний Карабах: Баку і Єреван оголосили про нове перемир'я

Укрінформ
Міністерства закордонних справ Азербайджану і Вірменії заявили про початок нового гуманітарного перемир'я в Нагірному Карабаху з півночі 18 жовтня.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє DW.

Вірменія й Азербайджан домовилися про нове гуманітарне перемир'я в зоні конфлікту в Нагірному Карабаху, яке має набути чинності з півночі (за місцевим часом) 18 жовтня.

Міністерства закордонних справ двох країн виступили з відповідними заявами, які містять однакові формулювання.

Як уточнює DW, в документах наголошується, що "рішення прийнято, відповідно до заяви президентів Французької Республіки, Російської Федерації та Сполучених Штатів Америки, які представляють країни - співголови Мінської групи ОБСЄ від 1 жовтня 2020 року, заяви співголів Мінської групи ОБСЄ від 5 жовтня 2020 року і відповідно до московської заяви від 10 жовтня 2020 року ".

Читайте також: Баку і Єреван домовилися про припинення вогню у Нагірному Карабасі

Вірменія й Азербайджан уранці 27 вересня почали бойові дії в Нагірному Карабаху, взаємно звинувативши одне одного в обстрілі прикордонних територій і в провокуванні насильства. Обидві країни оголосили воєнний стан і мобілізацію. Бойові дії спричинили військові втрати з обох боків і жертви серед мирного населення.

Україна закликала сторони врегулювати конфлікт із дотриманням принципу територіальної цілісності держав.

Читайте також: Азербайджан і Вірменія звинуватили один одного в ракетних обстрілах

Конфлікт між Азербайджаном і Вірменією через Нагірний Карабах спалахнув в 1988 році. У 1994-му - після шести років війни - був підписаний Бішкекський протокол, згідно з яким Азербайджан і Вірменія домовилися про припинення вогню. Нагірний Карабах проголосив себе незалежною "республікою", проте Азербайджан не визнав цього, заявивши, що територію окупувала Вірменія.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-