Європейські лідери закликали й надалі обмежити «несуттєві» подорожі до ЄС

Європейські лідери закликали й надалі обмежити «несуттєві» подорожі до ЄС

Резолюція
Укрінформ
Лідери ЄС на дводенній зустрічі у Брюсселі закликали Єврокомісію продовжити запобіжні заходи проти COVID‑19, у тому числі обмеження «несуттєвих» подорожей до Євросоюзу.

Про це йдеться у резолюції, оприлюдненій на сайті Європейської ради.

 «Європейська рада оцінила поточну епідеміологічну ситуацію, яка є безпрецедентною та дає підстави для дуже серйозних занепокоєнь. Рада… привітала прогрес, досягнутий у координації зусиль проти COVID‑19 на рівні ЄС, включаючи рекомендації щодо скоординованого підходу до обмежень свободи руху. Вона закликала Раду ЄС, Єврокомісію та країни-члени продовжувати загальну координацію на основі кращого наукового досвіду, зокрема, в таких сферах, як карантинні правила, транскордонне відстежування контактів, стратегія тестування та взаємне визнання тестів, а також тимчасове обмеження несуттєвих подорожей до ЄС», - йдеться у резолюції.

Читайте також: Епідемічна ситуація в Європі стане однією з ключових тем Європейського саміту

«Несуттєвими» вважаються подорожі, не пов’язані з нагальною або професійною необхідністю, наприклад, туристичні.

Окрім того, європейські лідери привітали роботу, що здійснюється на рівні ЄС у розробці вакцин, та наголосили на необхідності суворого підходу до процесів авторизації та моніторингу, а також забезпечення доступності вакцин. У резолюції наголошується, що Європейська рада підтримує подальше співробітництво у цій сфері на глобальному рівні.

Читайте також: Неформальний саміт ЄС у Берліні скасували

Як повідомлялося, президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн була змушена полишити засідання Європейської ради через годину після початку та піти на самоізоляцію після контакту з особою з позитивним тестом на COVID‑19.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-