Вчені з Оксфорда створили тест на COVID-19, який показує результат за 5 хвилин

Вчені з Оксфорда створили тест на COVID-19, який показує результат за 5 хвилин

Укрінформ
Дослідники з Оксфордського університету (Британія) розробили швидкий тест на COVID-19, який демонструє результат за менш ніж 5 хвилин.

Про це йдеться у науковому дослідженні «Виявлення та ідентифікація вірусів», опублікованому на сервері препринтів MedRxiv (тобто ще не пройшов рецензування), передає Укрінформ.

Працює тест у такий спосіб: у мазках пацієнтів не шукають геном коронавірусу, як роблять у стандартних тестах, а «підсвічують» вірусні частки короткими флуоресцентними ланцюжками ДНК, після чого за допомогою мікроскопа роблять зображення зразка, на яких можна побачити сотні мічених вірусів, якщо, звісно, коронавірус у зразку є.

Читайте також: У МОЗ сказали, скільки державі коштує лікування коронавірусних пацієнтів

Вчені зазначають, що «швидкий та економічно вигідний тест» здатний виявити коронавірус та відрізнити його від інших вірусів з високою точністю. Автори дослідження планують до кінця року зареєструвати свій винахід, у 2021 році почнуть масове виробництво тестів і розраховують, що упродовж півроку отримають дозвіл на їхнє використання.

Дослідники вважають, що їхній експрес-тест допоможе тестувати більшу кількість людей у порівнянні з існуючими ПЛР-тестами, а ще даватиме точніший результат

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-