У Грузії планують «навчитися співіснувати» з COVID-19

У Грузії планують «навчитися співіснувати» з COVID-19

Укрінформ
Влада Грузії не планує масштабних обмежувальних заходів у рамках боротьби з коронавірусом, необхідно «навчитися співіснувати» з ним.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє портал Грузія Онлайн із посиланням на заяву глави Національного центру з контролю захворювань Амірана Гамкрелідзе.

«У Грузії не буде масштабних обмежувальних заходів через коронавірус, але будуть точкові удари», - заявив глава Аміран Гамкрелідзе після засідання координаційної ради.

За його словами, Грузія, як і інші країни світу, не може запроваджувати серйозні обмеження.

«У нас була надія, що як респіраторна інфекція, коронавірус зменшиться влітку і може зникнути. Тому на початку хвороби єдиним важелем у боротьбі з ним були суворі обмежувальні заходи, потім людство усвідомило, що це не проста інфекція. Попри те, що інфекція вщухла, вона не зникла. Тому слоган, який ми зараз використовуємо, - навчитися співіснувати з коронавірусом, тому що країни більше не можуть бути закритими. Більшість випадків - в Америці, але вона не закрита. Є зростання випадків, але основні економічні напрямки функціонують, тобто ми вчимося співіснувати. Політика така, великих, глобальних обмежувальних заходів не буде, але будуть різні точкові обмеження», - заявив чиновник.

Крім цього Гамкрелідзе зазначив, що «єдиний спосіб боротьби з поширенням коронавірусу до появи вакцини - це маска».

Читайте також: У Грузії почалася друга хвиля пандемії коронавірусу

Як відомо, всього в Грузії з початку пандемії зафіксовано 13 521 випадок захворювання на COVID-19.

У світі станом на ранок 14 жовтня зафіксовано понад 38,3 млн випадків зараження на коронавірус, одужало вже понад 28,8 млн осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-