Високий представник ЄС Боррель та Єврокомісар Ленарчіч пішли на самоізоляцію

Високий представник ЄС Боррель та Єврокомісар Ленарчіч пішли на самоізоляцію

Укрінформ
Високий представник ЄС Жозеп Боррель оголосив, що йде на самоізоляцію після контакту із людиною, що захворіла на COVID-19.

Як повідомляє Укрінформ, про це Високий представник ЄС ввечері вівторка написав на власній сторінці в мережі Twitter.

«Я був проінформований сьогодні у другій половині дня, що один з членів делегації, який подорожував зі мною та Янезом Ленарчичем (Єврокомісар з кризового менеджменту – ред.) до Ефіопії на минулому тижні отримав позитивний тест на коронавірус. Я отримав негативний результат тесту після повернення у неділю. Відповідно до правил, я йду на самоізоляцію і почекаю поки буде зроблений другий тест», - зазначив Боррель.

Єврокомісар Янез Ленарчіч зробив у мережі Twitter подібну заяву.

«Сьогодні я був проінформований, що член моєї команди, який не входив до місії в Ефіопії наприкінці минулого тижня, отримав позитивний тест на #COVID19. Відповідно з протоколом з охорони здоров’я, я самоізолююся та працюватиму з дому в очікуванні другого тесту. Я не маю жодних симптомів і почуваюся добре. Бережіть себе!», - зауважив Єврокомісар.

Як вже повідомляв Укрінформ, до цього самоізоляцію у зв’язку із запобіжними заходами проти коронавірусу двічі оголошував Президент Європарламенту Девід Сассолі. Внаслідок «вірусної» самоізоляції Президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн не змогла взяти участь у саміті Україна-ЄС 6 жовтня у Брюсселі та виступити на пленарному засіданні Європарламенту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-