Тихановська сказала, чому Лукашенко заговорив про Конституційну реформу

Тихановська сказала, чому Лукашенко заговорив про Конституційну реформу

Укрінформ
Лідер білоруської опозиції Світлана Тихановська прокоментувала телефонну розмову з чоловіком Сергієм. 

 Як передає Укрінформ, про це повідомляється на телеграм-каналі пресслужби Тихановської.

«Сьогоднішні події - це результат нашого з вами тиску. Цією зустріччю Лукашенко визнав існування політв'язнів, яких раніше називав злочинцями. І якщо він хотів показати готовність до діалогу, то повинен звільнити політв'язнів негайно», - заявила Тихановська. За словами лідера опозиції, Лукашенко говорить про конституційну реформу, але «тільки щоб послабити наш протест».

Читайте також: Лукашенко влаштував "круглий стіл" в СІЗО КДБ з арештованими опозиціонерами

Як повідомляв Укрінформ, напередодні відбулася телефонна розмова Світлани з її ув'язненим чотири місяці тому чоловіком Сергієм. Пресслужба Тихановської, як і очікувалося, надала деталі їхньої розмови: говорили про дітей і умови тримання Сергія. Він сказав, що стежить за всіма новинами.

Сергій Тихановський планував брати участь в президентських виборах у Республіці Білорусь 9 серпня, однак не зміг зареєструватися кандидатом, оскільки у відведені для цього терміни перебував у СІЗО. Замість нього документи про реєстрацію своєї ініціативної групи подала його дружина Світлана, яку ЦВК Білорусі визнала кандидатом у президенти. Щодо Сергія Тихановського 16 червня було порушено кримінальну справу про перешкоджання проведенню виборів.

Читайте також: Конституційна реформа при владі Лукашенка неможлива - Тихановська

14 серпня ЦВК оголосила остаточні результати, згідно з якими чинний глава держави Олександр Лукашенко, який обіймає посаду з 1994 року, набрав 80,1% голосів виборців, опозиційний кандидат Світлана Тихановська - 10,1%.

Читайте також: Російські пранкери видали себе за Тихановську на онлайн-засіданні в Данії

Відразу після виборів у Білорусі почалися протести громадян, не згодних з офіційними їх результатами. Силовики жорстко розганяли протестувальників, застосовуючи гумові кулі, світлошумові гранати. Світлана Тихановська була змушена виїхати до Литви.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-