Тихановська вперше за чотири місяці поговорила з чоловіком

Тихановська вперше за чотири місяці поговорила з чоловіком

Укрінформ
Білоруська влада дозволила заарештованому блогеру Сергію Тихановському вперше за 4 місяці поговорити телефоном з дружиною Світланою. 

Як передає Укрінформ, про це повідомляється в Телеграм-каналі пресслужби Світлани Тихановської.

Деталі обіцяють розкрити пізніше.

Як зазначає Nexta, це їх перша розмова з моменту арешту Сергія 29 травня у Гродно.

Як повідомлялося, Тихановський планував брати участь у президентських виборах у Республіці Білорусь 9 серпня, однак не зміг зареєструватися кандидатом, оскільки у відведені для цього терміни перебував у СІЗО. Замість нього документи про реєстрацію своєї ініціативної групи подала його дружина Світлана, яку ЦВК Білорусі визнала кандидатом у президенти. Щодо Сергія Тихановського 16 червня було порушено кримінальну справу про перешкоджання проведенню виборів.

Читайте також: Конституційна реформа при владі Лукашенка неможлива - Тихановська

9 серпня в Білорусі відбулися президентські вибори. ЦВК 14 серпня оголосила остаточні результати, згідно з якими чинний глава держави Олександр Лукашенко, який перебуває на посаді з 1994 року, набрав 80,1% голосів виборців, опозиційний кандидат Світлана Тихановська - 10,1%.

Читайте також: Глава МЗС Австрії на зустрічі з Тихановською: Лукашенко хоче побудувати «залізну завісу»

Відразу після виборів у Білорусі почалися протести громадян, не згодних з офіційними їх результатами. Силовики жорстко розганяли протестувальників, застосовуючи гумові кулі, світлошумові гранати. Світлана Тихановська була змушена виїхати до Литви.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-