Австрія пропонує провести в себе переговори щодо Нагірного Карабаху

Австрія пропонує провести в себе переговори щодо Нагірного Карабаху

Укрінформ
Австрія пропонує провести на своїй території переговори з мирного врегулювання конфлікту у Нагірному Карабасі.

Про це повідомив у четвер на своїй сторінці у Twitter австрійський канцлер Себастіан Курц, передає кореспондент Укрінформ.

"Під час сьогоднішньої телефонної розмови з прем'єр-міністром Вірменії Ніколою Пашиняном я висловив надію на мирне врегулювання та підтвердив нашу пропозицію провести наступний раунд переговорів між двома сторонами. Австрія завжди була місцем для діалогу, і ми будемо продовжувати сприяти деескалації та прямим переговорам", - написав глава австрійського уряду.

Читайте також: Конфлікт навколо Нагорного Карабаху загрожує ескалацією — Боррель

Курц висловив занепокоєння з приводу ескалації, яка триває у Нагірному Карабасі та заявив, що військового вирішення цього конфлікту немає.

"Австрія закликає припинити бойові дії та підтримує переговори під егідою співголів Мінської групи ОБСЄ", - заявив він.

Як повідомлялося, вранці 27 вересня Вірменія та Азербайджан поновили бойові дії у Нагірному Карабасі, взаємно звинувативши одне одного в обстрілі прикордонних територій та провокуванні насильства. Обидві країни оголосили воєнний стан та мобілізацію.

Читайте також: ЄСПЛ вказав Туреччині на неприпустимість втручання у карабаський конфлікт

Конфлікт між Азербайджаном і Вірменією через Нагірний Карабах розпочався в 1988 році. У 1994 році - після шести років війни - був підписаний Бішкекський протокол, згідно з яким Азербайджан і Вірменія домовилися про припинення вогню. Нагірний Карабах проголосив себе незалежною «республікою», але Азербайджан не визнав цього, заявивши, що територію окупувала Вірменія.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-