Азербайджан відкликав посла з Греції для консультацій через війну в Карабасі

Азербайджан відкликав посла з Греції для консультацій через війну в Карабасі

Укрінформ
Азербайджан 8 жовтня відкликав свого послав в Греції для консультацій з приводу вірмено-азербайджанського конфлікту в Нагорному Карабасі та інформації щодо причетності до нього грецької сторони.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters із посиланням на МЗС Азербайджану.

«Ми довели до відома МЗС Греції інформацію з відкритих джерел про прибуття громадян Вірменії із зарубіжних країн, у тому числі з Греції, на окуповані території Азербайджану для участі у військових діях», - заявили в Баку, коментуючи відкликання свого посла з Афін.

Раніше Вірменія вже відкинула подібні звинувачення, а Греція цієї середи відкликала свого посла в Баку після тверджень азербайджанської сторони про те, що офіційні Афіни «толерують бойовиків» на своїй території.

Читайте також: Конфлікт навколо Нагорного Карабаху загрожує ескалацією — Боррель

Як повідомлялося, вранці 27 вересня Вірменія та Азербайджан поновили бойові дії у Нагірному Карабасі, взаємно звинувативши одне одного в обстрілі прикордонних територій та провокуванні насильства. Обидві країни оголосили воєнний стан та мобілізацію.

Конфлікт між Азербайджаном і Вірменією через Нагірний Карабах розпочався в 1988 році. У 1994 році - після шести років війни - був підписаний Бішкекський протокол, згідно з яким Азербайджан і Вірменія домовилися про припинення вогню. Нагірний Карабах проголосив себе незалежною «республікою», але Азербайджан не визнав цього, заявивши, що територію окупувала Вірменія.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-