Шредер позивається до Bild через «хлопчика на побігеньках у Путіна»

Шредер позивається до Bild через «хлопчика на побігеньках у Путіна»

Укрінформ
Колишній канцлер Німеччини Ґергард Шредер заявив, що позивається до газети Bild через інтерв’ю з російським опозиційним політиком Олексієм Навальним.

Як передає Укрінформ, про це пише tagesspiegel.

Інтерв’ю з Навальним було опубліковане 6 жовтня. У ньому російський опозиціонер назвав Шредера «хлопчиком на побігеньках у Путіна». Крім того, за словами Навального, колишній канцлер отримував від президента Росії таємні платежі. При цьому опозиціонер визнав, що доказів у нього немає.

Читайте також: Шредер назвав «спекуляцією» заяви про відповідальність РФ за отруєння Навального

Шредер назвав заяви Навального помилковими. Він також зазначив, що Bild поширила інформацію, не звернувшись до нього по коментар.

Як повідомлялося, російському опозиціонеру стало зле під час польоту з Томська в Москву, його було терміново госпіталізовано 20 серпня в лікарню Омська після втрати свідомості. Через два дні його перевезли на лікування до Берліна.

Німецькі фахівці заявили про отруєння Навального нервово-паралітичною речовиною групи «Новічок», згодом це підтвердили лабораторії Франції та Швеції. Наразі матеріали передані в Організацію по забороні хімічної зброї.

Читайте також: Париж і Берлін ініціюватимуть санкції у справі Навального

Західні лідери вважають, що до отруєння причетні російські спецслужби. Російська сторона все заперечує і вимагає від німецьких фахівців надати їм «докази» отруєння громадянина РФ.

Le Monde 22 вересня з посиланням на власне неназване джерело написала, що президент РФ Володимир Путін у розмові з президентом Франції Емманюелем Макроном припустив, що російський опозиціонер Навальний міг сам прийняти нервово-паралітичну речовину з групи «Новічок».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-